همه چیز در مورد تکنولوژی PERC سلول های خورشیدی
ژانویه 17, 2019بررسی پنل های خورشیدی شرکت Longi Solar
آگوست 28, 2021تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۰۳
آمار جهانی میزان انرژی تولید شده توسط نیروگاه های خورشیدی شناور در دنیا تا پایان سال ۲۰۱۸ و پیشبینی های جهانی تا پایان سال ۲۰۱۹
محققان سازمان ملی آزمایشگاه انرژی تجدید پذیر (NREL) یافته اند که با نصب سیستم های خورشیدی (فتوولتائیک) شناور بر روی بیش از 24000 مخزن ساخته شده به دست انسان می توانند حدود 10 درصد از تولید برق سالانه کشور آمریکا را تولید کنند. یافته های آنها، در مجله علوم محیطی و فناوری منتشر شده و برای اولین بار نشان دهنده ی پتانسیل بالای نیروگاههای خورشیدی شناور برای تولید برق در ایالات متحده است.
با این که ایالات متحده خود بعنوان پیشگام و نخستین کشور سیستم های خورشیدی شناور معرفی نمود و برای نخستین بار نیز در محل دره ناپا در کالیفرنیا آن را اجرا نمود این ایده به طور گسترده در داخل این کشور پذیرفته نشد. تمرکز آمریکا عمدتا بر روی نصب پانل های خورشیدی بزرگ مقیاس بر روی زمین قرار گرفته و تنها تا دسامبر 2017 دارای هفت سایت خورشیدی شناور بوده است. در مقابل کشورهای صاحب صنعت و قدرتمندی مانند ژاپن تا پایان سال ۲۰۱۷ توانستند 56 نیروگاه خورشیدی شناور بزرگ مقیاس را راه اندازی نمایند.
جردن مکنیک، تحلیلگر ارشد شاخه آب و انرژی NREL و همکارانش، رابرت اسپنسر، الکساندرا آزنار، آدام وارن و متیو ریس، طی مطالعات گستردهای متوجه شده اند که اگر پانل های خورشیدی بجای اینکه بر روی زمین نصب شوند بر روی سطح آب نصب شوند حدود 2،1 میلیون هکتار زمین کمتر مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین استفاده از نیروگاه های خورشیدی شناور مزایای دیگری از جمله کاهش تبخیر آب و جلوگیری از رشد جلبک را دارا میباشند. اسپنسر، نویسنده اصلی این مقاله افزود که در برخی موارد مزایای نیروگاه های خورشیدی شناور می تواند بیشتر از آنچه که در مقاله ذکر شده است باشد. تیم NREL همچنین دریافت که احداث نیروگاه شناور خورشیدی بر روی آب در کنار تاسیسات نیروگاه های برقابی، موجب افزایش تولید انرژی و صرفه جویی در هزینه از طریق زیرساخت های انتقال می شود.
وارن، مدیر مرکز یکپارچه سازی سازمان NREL گفت:
“نیروگاه شناور خورشیدی یک صنعت جدید است که در کنار سیر نزولی قیمت ماژول های خورشیدی فعال می شود . هزینه دریافت و توسعه زمین، بخش بزرگی از هزینه پروژه های خورشیدی است. در برخی از نقاط، مانند جزایر، قیمت زمین بسیار بالا است و ما شاهد رشد سریع نیروگاه خورشیدی شناور هستیم.”
در ایران هم طی سالیان گذشته تحقیقات بسیار خوبی در این زمینه انجام شده و تعدادی سد و مخزن آب نیز شناسایی شده و جهت احداث نیروگاه خورشیدی شناور آماده ی سرمایه گذاری میباشند. نکته ی حائز اهمیت در این خصوص قیمت تمام شده ی نیروگاه های شناور میباشد که در مقایسه با سایر حالات نیروگاه های خورشیدی مانند نصب بر روی سقف و یا نصب بر روی زمین، به سبب داشتن سازه ی منحصر بفرد شناور، گران قیمت تر میباشند. اما مزایای نیروگاه های خورشیدی با اندازه ی کافی برای سرکایه گذاری قانع کننده میباشند. برخی از این مزایا عبارتند از:
۱. به سبب داشتن خاصیت خنک کنندگی آب و تاثیر آن بر روی تعدیل دمای سطح پنل های خورشیدی تولید برق نیروگاه های خورشیدی شناور ۲۰ درصد بیشتر از نیروگاه های عادی و مرسوم میباشد و این خود به تنهایی میتواند دوره بازگشت سرمایه را کوتاه تر نماید.
۲. جلوگیری از تبخیر سالیانه ی میلیون ها متر مکعب آب و کمک به حفظ ذخایر پراهمیت آب و همچنین مقابله با بحران کمبود آب.
۳. جلوگیری از رشد جلبک های آبی به سبب ایحاد سایه بر روی آب
۴. سازه های خورشیدی از نوع Anti UV بوده و در برابر اشعه ی آفتاب کاملا مقاوم میباشند و عمر مفید طولانی تری دارند.
۵. سادگی در توسعه پذیری نیروگاه شناور به خاطر داشتن سازههای از پیش ساخته شده و نصب آسان آن
منبع : DOE/National Renewable Energy Laboratory
در این ویدیو نیروگاه خورشیدی شناور ۴۷ مگاواتی واقع در کشور ویتنام را مشاهده خواهید نمود: